Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 29 september

19.00 u. "GILBERT

De 11-jarige Gilbert is net verhuisd en klaar voor een frisse start waar niemand weet van zijn extreme ei-allergie die hem de scheldnaam 'Spuugbert' bezorgde. Zijn buurmeisje nodigt hem uit voor een feestje dat zij geeft voor haar ijshockeyteam. Gilbert wil er dolgraag heen want misschien kan hij keeper worden. Omdat zijn ouders op reis gaan, komt tante Doris een paar dagen op hem passen. Zij is een beetje vreemd en wil het liefst samen koekjes bakken en spelletjes doen, niet bepaald Gilbert’s idee van een leuke vakantie. Stiekem glipt hij ertussen uit om te gaan ijshockeyen. Dat laat Tante Doris niet gebeuren en ze gebruikt het ergste wapen denkbaar: eieren! Voor Gilbert kan dit maar een ding betekenen: wraak!

De Noorse kinderkomedie Gilbert heeft de realistische stijl die veel Scandinavische jeugdfilms kenmerkt, maar voorziet die van een flinke dosis Roald Dahl-achtige overdrijving. Er valt dus voor de doelgroep van 6 tot 10-jarigen genoeg te genieten van de nodige kots- en scheetgrappen maar ook van een lieve romance met zijn nieuwe buurmeisje.

Jeugd / Familiefilm 90 min. Nederlands gesproken.
2016 Noorwegen Regie Hanne Larsen.

Entree € 2,50

 

+

 
Recensie   Trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)