Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 5 oktober

21.00 u. “VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE”

Vijf mensen volgen we in ‘Vele hemels boven de zevende’. Ze zijn familie, maar dan niet van het knuffelige soort. Wanneer moeder Jeanne op bezoek komt bij dochter Eva merkt ze op dat de keuken raar ruikt en dat Eva wel wat mag afvallen.”Allez, een paar kilokes maar”.

Eva, formidabel gespeeld door Brit van Hoof in haar eerste grote rol, is zo’n vrouw die stil glimlachend door het leven gaat. Ze beurt haar 13-jarige nichtje op en heeft goede raad voor haar getrouwde zus die zich ineens onbesuisd in een affaire stort. Meelevend begeleidt ze haar cliënten in een gevangenis. Bovenal reageert ze bewonderenswaardig rustig op die moeder.

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding . Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip groeit een knagende eenzaamheid.

Het gelijknamige boek werd geprezen om z’n warme, psychologisch eerlijke beschrijvingen van mensen die aanmodderen met het leven. De Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck bewerkte zelf haar debuutroman uit 2013 tot een filmscenario dat haar talent als humanistische observator des te fermer onderstreept.

Drama / 106 min.
België 2017. Regie: Jan Matthijs.

Entree € 6,00

 

+

 

 
Trailer   Recensie met trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)