Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Donderdag 8 maart. Internationale Vrouwendag!

20.00 u. “LAYLA M.”

EXTRA FILM in het kader van INTERNATIONALE VROUWENDAG.

De 18-jarige Layla is een Amsterdams meisje van Marokkaanse ouders. Ze doet eindexamen VWO en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof. Thuis heeft ze discussies hier over en Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders. Tegen hun wil en tot schrik en ergernis van haar beste vriendin en broer sluit ze zich aan bij een groep jonge Moslims. Ze trouwt wat haastig met de radicale moslim Abdel en samen rijden ze met de auto naar België. 'Even logeren', noemt Abdel dat. Wat dat betekent laat zich op dat moment in de film niet moeilijk raden.

Goed geacteerd door de jonge Nora El Koussour. Indrukwekkende film met een zeer actueel onderwerp.

Met “Layla M.” maakte Mijke de Jong een film zoals ze in Nederland nog altijd te weinig worden gemaakt. De titel verwijst naar een afgekorte naam in een angstaanjagende krantenkop: het zoekt en vindt het complexe mensenleven dat daarachter ligt.

Nederlands gesproken en soms ondertiteld.
Drama 93 min.
Nederland 2017. Regie: Mijke de Jong.

Entree € 6,00
De opbrengst van de film wordt volledig gedoneerd een een passend doel.

 

+

 
Trailer   Recensie met trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)