Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 25 januari 2019

21.00 u. “WAD - Overleven op de grens van water en land”

Na het succes van de gezamenlijke filmvertoning van alle 4 filmhuizen in onze nieuwe gemeente “Noardeast-Fryslân” een gemeente aan het Wad !!! nú in Filmhuis Kollum!

Toegang € 6,00

Het Waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied dat op de Unesco Werelderfgoedlijst prijkt. Ruben Smit, (die bekendheid verwierf met de “De Nieuwe Wildernis 2013”), en zijn crew registreren in dit unieke Nederlandse natuurgebied alle bijzondere natuurfenomenen onder en boven water, in elk jaargetijde. Het is een duidelijk verhaal met herkenbare personages zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk.

Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit tevoren: van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de Wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Ze geven de toeschouwer de echte sensatie van weidsheid en ja, oerkrachten van het wad.

De muziek van Martin Fondse en de zang van Nynke Laverman is sfeervol. De begeleidende teksten worden uitgesproken door Gijs Scholten van Aschat.

De gefilmde schoonheid van het wad is adembenemend, dit is onwaarschijnlijke natuur.

Natuurfilm 93 min.
Nederland 2018 regie: Ruben Smit.

 

+

 

Recensie in Kollumer Courant: Zie hieronder.

 
Trailer   Recensie met trailer