Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Alle voorstellingen zijn uitverkocht !!!

WAD - Overleven op de grens van water en land

De vertoning in Dokkum door de 4 Filmhuizen in was een groot succes en was totaal uitverkocht. Daarom 2 herkansingen om deze prachtige film over onze eigen Wadden nu ook in Kollum te komen bekijken.

Het Waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied dat op de Unesco Werelderfgoedlijst prijkt. Ruben Smit, (die bekendheid verwierf met de “De Nieuwe Wildernis 2013”), en zijn crew registreren in dit unieke Nederlandse natuurgebied alle bijzondere natuurfenomenen onder en boven water, in elk jaargetijde. Het is een duidelijk verhaal met herkenbare personages zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk.

Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit tevoren: van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de Wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Ze geven de toeschouwer de echte sensatie van weidsheid en ja, oerkrachten van het wad.

De muziek van Martin Fondse en de zang van Nynke Laverman is sfeervol. De begeleidende teksten worden uitgesproken door Gijs Scholten van Aschat.

De gefilmde schoonheid van het wad is adembenemend, dit is onwaarschijnlijke natuur.

Natuurfilm 93 min.
Nederland 2018 regie: Ruben Smit.

Toegang € 6,00

 

 

+

Recensie in Kollumer Courant: Zie hieronder.

De film heeft nu de status: "Gouden film" zie helemaal onderaan.

 
Trailer   Recensie met trailer  
   

GOUD!

De film "WAD"heeft GOUD. Meer dan 100.000 mensen bezochten de bioscoop en daarmee behaalden ze de status "Gouden film"; de dertiende film in Nederland die deze status heeft gehaald. En dat maakt Ruud en zijn team ongelooflijk trots. 

"Trots op jullie als fans die ons zoveel lieve berichten hebben gestuurd, op alle partners die mee hebben geholpen, op de crew voor hun eindeloze enthousiaste en harde werken, maar meest trots zijn we op de wadden zelf. WAD is onze Ode aan een uniek en zeer bijzonder natuurgebied. Als we iets hopen is het dat WAD mag bijdragen aan een betere bescherming van een natuurgebied wat dat keihard nodig heeft."