Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Zaterdag 10 maart

20.00 u. "ONCE UPON A TIME IN ANATOLIA"

I.V.M. DE LENGTE VERTONEN WIJ DEZE FILM OP ZATERDAG! AANVANG 20.00 u.!

Deze subtiele hersenkraker geeft zijn geheimen niet makkelijk prijs. Dit langzame binnenstebuiten gekeerde verhaal daagt de kijker uit om indirecte informatie te decoderen. De film  begint op het platteland, met een nachtelijke zoektocht naar een lijk. Een officier van justitie, een commissaris en een arts worden gedwongen samen een nachtelijke tocht door de steppe in Anatolia te maken. Twee verdachten zitten op de achterbank. Ze zoeken naar een vermist lichaam maar omdat de verdachten niet meer weten waar het lijk is begraven, hebben ze geen flauw idee waar ze moeten zoeken. Je krijgt het gevoel dat er achter elke heuvel iets anders, iets onbekends tevoorschijn zal komen. In twee parallelverhalen zullen de gevolgen van een moord zich stukje voor stukje ontvouwen.

“Once Upon a Time in Anatolia” is een subtiele combinatie van een prachtige roadmovie, misdaadfilm en karakterstudie; een vleugje Tsjechov en pure poëzie.

De film werd in Cannes door de jury onderscheiden met de Grand Prix.

Van regisseur Nuri Bilge Ceylan vertoonden wij vorig jaar de wonderschone film “Winter Sleep”.

Misdaad / Drama 150 min.
Turkije
Bosnië-Herzegovina 2011 Regie: Nuri Bilge Ceylan.

Entree € 6,00

 

 

 
Recensie   Trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)