Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 6 april

19.00 u. “DIKKERTJE DAP”

“Dikkertje Dap zat op de trap”. Een versje dat generaties kunnen opzeggen is niet zomaar een gedicht, dat is erfgoed. Hoe maak je van een gedicht van een krappe tweehonderd woorden een complete speelfilm? De makers van deze leuke jeugdfilm is het gelukt om er een mooi verhaal van te maken.

Dikkertje Dap is een eigengereid blond jongetje met rode laarsjes; hij is op dezelfde dag geboren als Raf, de giraf. Zijn opa werkt als verzorger in een dierentuin en daarom is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk, totdat het jongetje naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Hij doet er vervolgens alles aan om Raf mee te nemen, zodat hij de giraf kennis kan laten maken met zijn nieuwe vriendje van school.

“Dikkertje Dap” speelt zich af in het knusse Nederland van Annie M.G. Schmidt en is een charmante kinderfilm voor de hele familie geworden.

Jeugd / Familiefilm 74 min.
Nederland 2016 Regie: Barbera Brederode.

 

Entree € 3,00

 

 
Recensie   Trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)