Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 9 februari

21.00 u. “LADY MACBETH”

Het Engelse platteland 1865, Katherine is net getrouwd met de nare veel oudere Alexander. Achter de witte bruidssluier gaat Katherines hulpeloze blik schuil. “Mijn vader heeft je gekocht met een stuk land waarop nog geen koe kan grazen”, zegt Alexander later in de slaapkamer. Ze haat haar liefdeloze man die nauwelijks naar haar omkijkt en zijn koude familie. Twee jurken, later drie, niet meer dan noodzakelijk, en toch is “ Lady Macbeth”   een kostuumdrama. We zien het aan- en uitkleedritueel vrij vaak. De regisseur zet het in om de gevangenschap te verbeelden: "Het korset onderstreept Katherines gebrek aan vrijheid.” De hoepelrok deint als een kooi rond haar benen. Als ze zich wendt tot een stoere stalknecht heeft dat gruwelijke gevolgen; verwacht dus geen kasteelromantiek .

“ Lady Macbeth” is een tragisch portret van een mooie sterke en meedogenloze vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld.

De cocktail van seksuele drift en moordzucht wordt sterk neergezet door de nog maar 19 jarige Florence Pugh. “Lady Macbeth” is gebaseerd op de in 1865 verschenen novelle van Nikolaj Leskov.

Drama 89 min.
Finland 2017 Regie William Oldroyd
.

Entree € 6,00

 

+

 
Recensie   Trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)