Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 6 april

21.00 u. “PETIT PAYSAN”

Pierre, dertig jaar oud en pas afgestudeerd aan de landbouwschool, houdt melkkoeien. Zijn hele leven staat in het teken van zijn boerderij. Hij heeft de boerderij overgenomen van zijn ouders en zijn zus is veearts geworden. Wanneer in Frankrijk de eerste tekenen van de Gekke Koeienziekte opduiken, ontdekt Pierre dat één van zijn koeien besmet is. Hij kan zich er niet mee verzoenen dat hij zijn koeien hierdoor kwijt zal raken. De angst alles te verliezen heeft als gevolg dat hij het contact met de samenleving kwijt raakt. Hij gaat tot het uiterste om zijn vee te redden. Hoe meer Pierre van zijn omgeving geïsoleerd raakt, hoe meer de stijl van “ Petit Paysan in een psychologische thriller verandert.

Voor zijn debuut “ Petit Paysan” hield de Franse regisseur die zelf zelf een boerenzoon is het dicht bij huis. De psychologische aftakeling van een veehouder in nood filmde hij op de boerderij van zijn ouders. Zo kon Charuel zijn ouders, familie en oude buren optrommelen om in de film mee te spelen. 

“Petit Paysan” is een intrigerend plattelandsdrama.

Drama 90 min.
Frankrijk 2016
Regie: Hubert Charuel.

Entree € 6,00

 

+

 
Recensie   Trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)