Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 28 december

21.00 u. “PHANTOM THREAD”

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock en zijn zus vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Ze maken kleding voor koninklijke families en de adel. Vrouwen betreden het leven van de alleenstaande kleermaker, bieden hem inspiratie en gezelschap, maar vertrekken vervolgens weer. Woodcock is een populaire vrijgezel. Tot hij op een dag Alma ontmoet, een jonge verlegen Duitse serveerster in het hotel waar hij toevallig verblijft. In deze Alma ziet hij een gratie en schoonheid die niemand anders had opgemerkt, zeker Alma zelf niet. Ze wordt zijn muze en zijn geliefde en het middelpunt van zijn leven. Zijn strak geregisseerde en geplande leven wordt op zijn kop gezet. Als Woodcock zich steeds uitzinniger gaat gedragen, moet Alma nieuwe, onorthodoxe manieren vinden om emotionele dominantie over hem te krijgen.

Prachtige elegante kostuums en mooi design. Hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis, die reeds drie Oscars op zijn naam heeft staan, heeft aangekondigd dat ‘Phantom Thread’ zijn laatste film zal zijn.

★★★★★ "Een lust voor het oog" NRC
★★★★★ "Een bedwelmend, boosaardig en erg grappig sprookje vol verrassingen" De Volkskrant

Romantiek / Drama 130 min.
VS/VK 2017 Regie: Paul Thomas Anderson.

Entree € 6,00

 

+

 

Volgens de Volkskrant-redactie de op 2 na beste film van 2018

 
Recensie met trailer   Trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)