Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 20 april

21.00 u. “CARGO”

"Cargo" brengt het ruwe verhaal van drie broers die hun familiebedrijf in de visserij proberen te redden van de ondergang. De passie voor hun vak maar ook voor hun geliefden drijft hen echter tot wanhopige acties. De boot van de Vlaamse vissersfamilie Broucke heet Broodwinner, maar veel brood brengt de visserij niet meer op de plank. Wanneer zijn vader in coma raakt na een val van het schip (of is hij gesprongen?), ontdekt oudste zoon Jean pas echt hoe slecht de zaken er voor staan. De vissersboot heeft een kostbare nieuwe motor nodig om door de keuring te komen. De bank ziet geen enkel heil in een lening. Jean moet knopen doorhakken maar op veel steun uit de omgeving kan hij niet rekenen en praten doen vissers uit Oostende niet. Met zijn 8-jarige zoon Vico en zijn broer Francis voert Jean een stug en stil mannenhuishouden. De derde broer, ex-crimineel William woont alleen in een oude caravan. “Cargo” is een mannenfilm, v rouwen komen niet voor in het eenzame universum van dit Vlaamse drama, alleen stugge mannen met doorleefde koppen en woeste baarden.

Belgische weemoed van de bovenste plank. Dit zelfverzekerde speelfilmdebuut van regisseur Gilles Coulier is een bitter verhaal over vis, vaderliefde en broederbanden. Prachtige sfeervolle film.

Drama 88 min.
Belgie 2017 Regie Gilles Coulier.

Entree € 6,00

 

 

+

 

 

 
Recensie met trailer   Trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)