Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 5 mei

21.00 u. ”LOVING VINCENT”

I.v.m. Dodenherdenking vertonen wij dit keer op zaterdag 5 mei.

“Loving Vincent” is een Pools-Britse film over het leven van schilder Vincent van Gogh. Het is de eerste volledig geschilderde film. Het verhaal begint één jaar na de dood van de gekwelde Nederlandse kunstschilder. Armand Roulin, zoon van postbode Joseph, krijgt van zijn vader Vincents laatste brief, die hij aan diens broer Theo moet bezorgen. Zo begint een unieke reis door leven en werk van Van Gogh. “Loving Vincent” krijgt dan  zijn vorm als detective. Armand spreekt met iedereen die Vincent in zijn laatste dagen heeft getroffen. Was de schilder vrolijk of depressief, een gek of een interessante kerel? Waarover kreeg hij ruzie met dr. Gachet, over diens dochter Marguerite soms? De dood van Vincent blijft een raadsel, was het zelfmoord, moord of een ongeluk?

In Loving Vincent komen van Goghs schilderijen tot leven. In een Poolse loods schilderden 125 schilders in zeven jaar tijd 66.960 frames; dat zijn beelden waarvan er 24 in een seconde film zitten. 

Het resultaat is een feest voor het oog, het is een zeer bijzondere film geworden.

Geschilderde animatie / Drama / 91 min.
G.B. Polen 2017 regie Hugh Welchman en Dorota Kobiela
.

Entree € 6,00

 

+

 
Recensie
  Trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)