Filmhuis Kollum..................................................................................................Terug naar overzicht

Vrijdag 15 december

21.00 u. “LOVING”

“Loving” vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden. Na hun huwelijk heeft het echtpaar maar liefst negen jaar lang moeten vechten voor het recht om samen als een familie in hun geboortestad te mogen wonen. Hun rechtszaak, Loving v. Virginia, werd helemaal tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Hiermee werd dit waargebeurde liefdesverhaal over de hele wereld een bron van inspiratie.

Aangrijpend drama over racisme en liefde in het Amerika van de jaren vijftig en zestig dat actueler is dan zou moeten. “Loving” is vooral een film over liefde en een prachtig pleidooi voor empathie zonder dwingende leuzen. Mooi acteerwerk van Ruth Negga die terecht werd genomineerd voor een Oscar, maar ook Joel Edgerton als Richard is fenomenaal.

Drama /Romantiek 123 min.
VS 2017 Regie: Jeff Nichols

 

Entree € 5,00

 

+

 
Recensie   Trailer  

Reserveren op 0511-452282 (24 uur per dag)